Планирането на тази политическа година беше нарушено от пандемията от коронавируса и сега вероятно се търси наваксване.

Така анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов, коментира по БНТ изминалите две седмици с излезлите компромати - аудиозаписи, снимките от спалнята на премиера, разкритието за президентски съветник - лобист.

"Всеки, който играе тази игра, ще се опита да предизвика предсрочни избори. Много и различни коалиции се опитват да преразпределят картите. И част от кампаниите у нас е начинът, по който се воюва - СРС-та, изпуснати снимки...", посочи той.

Снимките на Борисов - проблем на сигурността според Цветлин Йовчев

Снимките на Борисов - проблем на сигурността според Цветлин Йовчев

По всичко личи, че това е политическа атака

"Не знам дали само с СМС-и се управлява държавата. Имаме специални срещи, имате вечери, много варианти има на управление, но държавата преди всичко се управлява с финансови ресурси и те минават и през медии, хора, които създават общественото мнение", коментира още Тихомир Безлов. По думите му когато един или друг от известните в бизнес средите хора, попадне в немилост, той се опитва да си върне влиянието.

"За съжаление при нас лобизмът е много непубличен, в други страни това е регистрирано, ограничено от законите, а при нас е изцяло сив този бизнес. Много често виждаме сблъсъци, от които не можем да разберем кой - кой е", настоя анализаторът.

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов вече ще спи с пистолет: Целта е да ме смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически

Активността на президентския съветник Пламен Узунов Безлов определи като рискова, тъй като да се знае решението на съда предварително е в повече.