Очертава се забавянето на ТОЛ системата. От свои източници News.bg научи кои са класираните фирми.

Победителят се очертава да е Обединение БГ път, в което участват "Контракс АД, Аи-Сел Глобъл Солюшънс-Будапеща".

Във врата им диша "Капш Трафик Сълюшънс".

Поради непълни документи и други пропуски са отстранени "Сиела", която е единствената чисто българска фирма без чуждо участие, както и "Телелинк".

Повечето българи намират тол системата за справедлива, сочат данни на "Галъп"

Повечето българи намират тол системата за справедлива, сочат данни на "Галъп"

59% се съгласяват, че системата ще затрудни бизнеса

В началото на октомври трябва да е ясно кой ще прави ТОЛ системата у нас. Коментира се, че вероятният победител е компания, близка до левия сектор.

Сред другите участници има притеснение от червеното минало на шефа на АПИ Дончо Атанасов, както и дали няма да има натиск от високо ниво именно кой да получи поръчката.

Освен това се очаква е отпадналите кандидати да обжалват поръчката. Това пък неминуемо ще забави въвеждането на ТОЛ системата.

1,5 милиона лева губи държавата всеки ден, в който въвеждането й се отлага.

Шест фирми искат да изграждат тол системата

Шест фирми искат да изграждат тол системата

Фирмите са подали офертите си още същия ден

Припомняме, като едно от важните неща, които трябва да се свършат в мандата, правителството определя въвеждането на ТОЛ системата. За това особено много настоява министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който и миналата седмица предупреди за съпротива. "Едни хора вече втора година се опитват да саботират ТОЛ системата", заяви Нанков.

Също миналата седмица бе разпространен фалшив имейл от името на НАП с информация за победител в системата. Информацията бе опровергана късно вечерта от АПИ, от където увериха, че ще сезират и ДАНС за случая.

Без тол система транспортът остава дебалансиран, уверява Московски

Без тол система транспортът остава дебалансиран, уверява Московски

Ресорният министър се надява "Дай Боже всичко да е успешно"

В началото на годината като едно от първите си действия като новоизбран президент Румен Радев се обяви против възобновяване на процедурата за възлагане на обществена поръчка за тол таксите.
В профила си във фейсбук Радев информира, че от съобщение на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" от 29 декември 2016 г. става ясно, че е възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Това беше и едно от първите явни противоречия между премиера, тогава втори мандат и в оставка, Борисов и новия държавен глава.

На 18 май обществената поръчка бе възобновена от АПИ, за да бъде прекратена отново само дни по-късно - на 22 май заради подадени на 19 май три жалби.

Тол системата може да стане държавна, заяви Борисов
Обновена

Тол системата може да стане държавна, заяви Борисов

"Демокрацията е прекрасно нещо, но за съзнателини хора", каза премиерът