Президентът Румен Радев откри предизборната си кампания година и половина преди изборите през 2021 г. Така разчете обръщението към нацията на Румен Радев от вчера депутатът от ГЕРБ Тома Биков. В студиото на БТВ Биков разкритикува президента Радев заради недостатъчното ясно и конкретно говорене.

Румен Радев свали политическо доверие от кабинета Борисов 3
Обновена

Румен Радев свали политическо доверие от кабинета Борисов 3

В обръщение към нацията президентът изтъкна, че България не е бунище

"Президентът трябваше да бъде по-конкретен и по-ясен. Какво означава да свали доверието си, какво следва от това", попита Биков и допълни, че се пита и какво означава Румен Радев да говори от името на народа. Депутатът припомни, че миналата година е имало два пъти избори, които и двата пъти са спечели от ГЕРБ.

Според него време е президентът да излезе и да каже и кои са тези граждани, които са репресирани от властта - онези от миналата седмица, които биха полицаи, или онези, издирваните в момента.

Рехава акция в подкрепа на Радев пред МС

Рехава акция в подкрепа на Радев пред МС

Искане за оставка на правителството…

"Според мен и тези, които подкрепят господин Радев, не могат да се ориентират в думите му", заяви Биков и призова Радев да каже кои са неговите фаворити за властта - кои партии трябва да бъдат в управлението и кои не.

Депутатът припомни и че преди година президентът е сформирал т.нар. Стратегически съвет, но от него до този момент няма нищо, нито дума. Не знам какъв е този мозъчен тръст и този апарат - но от него нямаме нито един стратегически документ, коментира Биков и посочи, че отговорностите на президента са далеч по-големи, отколкото мащаба, в който той си ги представя. Проблемът на Румен Радев, според гербера, е, че не се предлага никаква алтернатива - освен безкрайни правителствени кризи. Тома Биков припомни, че дори и да се смени управлението сега, това ще съвпадне с момент, когато дори няма яснота кой ще е лидерът на опозицията, тъй като предстоят избори и в БСП.

АСБ: Радев иска да овладее изпълнителната власт

АСБ: Радев иска да овладее изпълнителната власт

От самото начало води проруска политика…

Според Тома Биков вчера държавният глава е открил предизборната кампания по доста неподходящ начин - обявявайки война. ГЕРБ не са направили това, защото имат доста работа за вършене. А и за ГЕРБ и управлението на практика нищо не се променя, тъй като те така или иначе не са имали нито един ден толеранс от страна на опозицията, нито от страна на държавния глава.