Преди 5 г. бях в инициативния комитет на Радев-Йотова и сега съм по-убедена, че трябва да участват в кампанията, тъй като изпълниха ангажимента пред избирателите, особено в огромното недоволство на младите хора, Радев стана изразител на новата енергия за промяна. Той и Илиана Йотова защитават хората - това коментира пред бТВ Светлана Шаренкова от ИК на Радев. По думите й служебният кабинет също показал, че не са важни идеологическите различия, а работата за хората.

Уважавам цивилизационния избор към Европа и развития свят, каза Евгений Михайлов от ИК на Анастас Герджиков. Той посочи, че заради служебното правителство и разрухата от него застава на страната на Герджиков, спомнял си последствията от виденовата зима и не искал да има "Радева студена зима".

Шаренкова смята, че служебното правителство не може да отговаря за натрупаните проблеми последните 12 г., тъй като България е най-болната, бедната, първа по корупция и последна по свобода на словото, а сега в ИК на Радев има от десни до леви, интелектуалци, посочи тя.

Радев да победи на първи тур очакват от инициативния му комитет

Радев да победи на първи тур очакват от инициативния му комитет

"Залогът на тези избори е голям"

От своя страна Емил Георгиев от ИК на Лозан Панов добави, че иска детето му да расте в по-добра България, на сигурността, която минава през върховенството на правото, институциите, които ще съблюдават нашата сигурност, да не се притесняваме, че някой може да потропа на вратата ни и да ни отнеме това, което притежаваме, нито да ни вкара зад решетките - за тази роля президентът е гарант. Георгиев посочи, че трябва дебат за съдебната власт, а Радев се качил на самолета за съдебна реформа, но този самолет сега не се знае къде е - или е кацнал някъде, или се рее във висините.

Шаренкова отрече това да е така и даде пример с ветата на президента Румен Радев, поради които е имал висок рейтинг. Тя коментира обвиненията за лъжа в ИК на Радев и дали има агенти на ДС, тъй като Евгений Михайлов влезе в спор, че има агенти на 6-о управление на ДС.

Анастас Герджиков не разбира упрека за подкрепата на ГЕРБ, няма сделка

Анастас Герджиков не разбира упрека за подкрепата на ГЕРБ, няма сделка

Сочи опонентите си, издигнати по същия начин

Аз съм издател на "Русия днес" и на "Китай днес" и са малки островчета, каза Светлана Шаренкова.

Михайлов от своя страна не намира противоречие, че е бил член на "Екогласност", ДОСТ и сега е в ИК на Герджиков. В ДОСТ критикувахме монопола на техническия модел, искахме българи-християни и мюсюлмани всички да сме заедно, тогава срещнахме огромна съпротива, каза той. Най-голямата грешка на кампанията сега е, че се сместват парламентарни и президентски избори, смята Михайлов.

Лозан Панов очаква подкрепа от свободомислещите българи, вице ще му е Мария Касимова

Лозан Панов очаква подкрепа от свободомислещите българи, вице ще му е Мария Касимова

Мисията му била да служи на истината и добродетелността

Емил Георгиев коментира, че хората в България искат сигурност, за да остават в страната - затова подкрепя Панов-Моасе. Евгений Михайлов добави, че трябва да се застане зад ценностите на Европа, а не на Кремъл. Светлана Шаренкова пък заключи, че е чула куп глупости, а Радев и Йотова са европейски политици, приемани са най-високо ниво в Брюскел, Москва и Пекин, но най-важният принцип е, че външната политика трябва да се отстоява в България, а не както казва Бойко Борисов - "да се поклоняваме пред началниците".

Избори 2в1 - проблематизират ли легитимността на вота?

Избори 2в1 - проблематизират ли легитимността на вота?

С едновременното провеждане на парламентарни и президентски избори 2021 г. несъмнено ще остане в историята. Но как влияе това