Днес един човек решил, че ще ме обиди, като ме нарече "бивш певец". За добро или за лошо не съм бивш - продължавам да пея.

Кирил Петков търси депутати, които служат на народа, а не на партийния си лидер

Кирил Петков търси депутати, които служат на народа, а не на партийния си лидер

Държавата не трябва да бъде тласкана към нестабилност заради задкулисни договорки

Това написа във "Фейсбук" тази вечер лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов.

Изявлението му бе в отговор на това на премиера Кирил Петков.

Припомняме, че по-рано днес Петков не отрече, че води разговори с народни представители от ИТН за подкрепа на актуализацията на бюджета.

Напротив, той има намерение да продължи да води тези разговори в името на стабилността на държавата и това правителство.

Това заяв Петков във видеообръщение, разпространено от пресцентъра на МС.

Вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат интересите на България пред своя партиен лидер, особено ако е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху правителството заради личното си его.

анкета

Какво се случи?

Виж резултати

ИТН предпазва Петков от национално предателство 12.4%

Става въпрос за пари 47.0%

Слави е последният мохикан 7.4%

Кой да е изненадан 5.3%

Сценарий за цирк 27.8%

Премиерът подчерта, че случилото се вчера с отхвърлянето на актуализацията на бюджета в парламентарната комисия означава, че ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН не желаят пенсиите да бъдат вдигнати, да се случи подкрепа за младите семейства, както и да се компенсират цените на бензина.

"Това е много безотговорно...", заявява Петков и именно заради това смята да продължи да води такива разговори.

"В този момент всеки един депутат, който иска да застане на страната на българския народ, трябва да подкрепи този бюджет и да застане на страната на стабилността. Петков посочва и че в бързи срокове българският парламент трябва да е готов с 22 закона, за да се отключат парите по Плана за възстановяване и устойчивост. А това е нужно "за да сме готови за зимата и есента", но не като за поредните предсрочни избори и временни правителства, а като "една стабилна държава, в която всички искаме да живеем".

Иначе Кирил Петков гарантира, че в "Продължаваме промяната" не ги е страх от избори.