Незабавно свикване на Консултативен съвет за национална сигурност, за да се предприемат всички възможни мерки за борба с пандемията от коронавирус. За това настояват от "Републиканци за България" предвид ръста на новозаразените и смъртните случаи у нас.

От партията са обезпокоени, че липсва план за действие, а държавните институции вървят след събитията с голямо закъснение и при неясна отговорност. Те изтъкват, че расте политическото недоверие към кабинета, който според тях няма нужната легитимност, за да наложи необходимите политики, а одобрените от управляващите "половинчати" мерки се посрещат със съпротива от обществото.

Резултатът е налице - лавинообразно разпространение на заразата, драстично увеличение на смъртните случаи, изнемогващи лекари и колабираща здравна система, посочват от "Републиканци за България". Те са категорични, че в настоящата ситуация интересите на гражданите трябва да бъдат поставени над партийните.

Ангел Кунчев настоява за по-строги мерки

Ангел Кунчев настоява за по-строги мерки

Не споделям оптимизма на част от управляващите, заяви главният здравен инспектор

Ако не посрещнем предизвикателството обединени, последиците от кризата ще бъдат катастрофални, предупреждават от партията.

Според тях овладяването на пандемията не е възможно при участието само на няколко държавни институции, а изисква обединие на обществото. Конфронтацията между политическите сили и поляризацията сред гражданите обаче не работели в тази посока.

Всеки трябва да направи някакъв компромис в името на общото ни справяне с болестта, подчертават от "Републиканци за България". Те посочват, че ще работят за постигането на консенсус по национална стратегия за овладяване на пандемията, като мястото за това е именно Консултативният съвет по национална сигурност. На него от партията възнамеряват да представят предложенията си за овладяването на пандемията и изразяват готовност да подкрепят и всички работещи идеи на останалите политически сили.

1276 са медицинските лица, заразени с коронавирус - 90 се лекуват в болница

1276 са медицинските лица, заразени с коронавирус - 90 се лекуват в болница

Спазвайте мерките и дистанция, призова Костадин Ангелов