"Нямам проблем с президента, но ще реагирам винаги, когато някой се опитва да се заиграе с чужди интереси." Това заяви пред bTV председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. В допълнение Цветанов призова държавния глава Румен Радев да сподели своите виждания за Крим, СЕТА и санкциите срещу Русия. Цветанов недоумява и защо Радев не говори за председателството на България на Съвета на ЕС.

Няма договорка между ГЕРБ и ДПС, увери Цветанов

Няма договорка между ГЕРБ и ДПС, увери Цветанов

ДПС са реална опозиция, но те са по-остри към участието на патриотите във властта

Коментара на Цветанов дойде по повод вчерашното изказване на вицепрезидента Илияна Йотова, която поиска Цветанов да се извини на президента за обвиненията около въведеното от него вето върху мораториума за нови лекарствени терапии. В този контекст Цветанов се възползва и пожела на Йотова весели празници.

Цветанов да се извини на президента за обвиненията, настоява Йотова

Цветанов да се извини на президента за обвиненията, настоява Йотова

Бойко Борисов излага здравния си министър според вицепрезидента

Относно падането на мораториума на НЗОК за нов молекули Цветанов благодари за постигнатия консенсус. По думите му обаче "някои се опитаха да се заиграват със страховете на хората".

Припомняме, вчера Йотова критикува и цялостната политика на ГЕРБ. По думите ѝ премиерщш Борисов е бламирал здравния си министър Кирил Ананиев. Ананиев дълго е обяснявал защо мораториумът е правилно решение, а малко по-късно Бойко Борисов с едно изказване върнал всичко там, откъдето е започнало, като по този начин обезсмислил аргументите на министъра си.

Според зам.-председателя на ГЕРБ министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е искал да се ограничи злоупотребата със средства чрез нови механизми.
"По-добре обаче да направим крачка назад, но да не се заиграва със страховете на хората", допълни Цветанов.

Партиите "си стиснаха ръцете" за отпадане мораториума за лекарства

Партиите "си стиснаха ръцете" за отпадане мораториума за лекарства

Още утре на две четения, "грешката" разбунила духовете на пациентите ще бъде коригирана