Между ГЕРБ и ДПС няма уговорка. Думите на Ахмед Доган, че ако вотът на недоверие към кабинета "Борисов 3" мине, няма да има партия от опозицията, която да поеме политическата отговорност за управлението на страната, се припокриват с резултатите от различни социологически проучвания от последните дни, които показват, че оценката на народа за управлението е положителна.
Това заяви пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов относно изказването на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган пред актива на партията и във връзка с внасянето на вот на недоверие от БСП и ДПС, което трябва да стане на 17 януари.

Доган: ДПС не е готово за властта

Доган: ДПС не е готово за властта

Вотът не трябва да е - стани да седна

Цветанов категорично отрече думите на Доган да са резултат от разговори между ГЕРБ и ДПС. По думите му когато две политически сили гласуват заедно, това не означава, че те имат договорки. Според Цветанов обаче думите на Доган се различават от позициите на парламентарната група на ДПС, което може и да означава, че ще има някаква промяна.

Според Цветанов ДПС са реална опозиция, но те са по-остри към участието на патриотите във властта, докато БСП са по-остри към ГЕРБ.

ДПС поемат твърд курс към отстраняване на националистите от властта
Обновена

ДПС поемат твърд курс към отстраняване на националистите от властта

Преформатирането е задължително и неизбежно, отсече Мустафа Карадайъ

"Уважавам и Валери Симеонов, и Красимир Каракачанов, и Волен Сидеров - нашите коалиционни партньори. Но ние не можем да бъдем на едно и също мнение по всички теми", заяви Цветанов относно разногласията в управляващата коалиция. 

Припомняме, съмненията за напрежение в управляващата коалиция възникнаха още миналата седмица, след остро изказване на вицепремиера Валери Симеонов, че премиерът Бойко Борисов умишлено саботира усилията му за изграждането на втори лифт в Банско. Гневът на Симеонов беше предизвикан от решението да бъде изтеглена точката за втория лифт на Банско от дневния ред на правителственото заседание преди около седмица.

Припомняме и че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди, че съществува известно напрежение в коалицията. По думите му във всяка една коалиция има едно определено напрежение. След разговор със Симеонов обаче Цветанов увери, че правителството е стабилно, мнозинството също е стабилно и сплотено. Той даже се пошегува, че някои колеги от други парламентарни групи определят коалицията като "малко италианско семейство".

Цветанов иска от Симеонов по-малко емоции и да не пречи на летния сезон

Цветанов иска от Симеонов по-малко емоции и да не пречи на летния сезон

"Малкото италианско семейство" върши добра работа според Цветанов

В сряда, 20 декември, Цветанов призова Симеонов да бъде по-малко емоционален в изказванията си и да не пречи на летния сезон през 2018 година. Репликата на Цветанов дойде в отговор на статус на вицепремиера в социалните мрежи, където той остро коментира приетите промените в Закон за концесиите.  

"Всички от ГЕРБ сме за втори лифт в Банско. И тази година за празниците ще бъдем там, всички искаме да имаме условия да караме ски в България, а не да ходим в чужбина", заяви Цветанов и допълни, че това трябва да става по европейското законодателство, защото имало директива от 2016 г., която засягала точно тези въпроси и действията на страната ни трябвало да бъдат в синхрон със директивата. Цветанов обясни и че днес ще пътува до Одеса заедно с вицепремиера Валери Симеонов и двамата ще си поговорят отново.

Цветанов иска да чуе позицията на президента за Крим и санкциите срещу Русия

Цветанов иска да чуе позицията на президента за Крим и санкциите срещу Русия

Цветанов пожелана вицепрезидента Илияна Йотова весели празници