Нашите видими резултати са увеличените доходи, а на БСП участието в приватизацията и съсипаният банков сектор. Как може да претендираш, че си опозиция, като в същото време не искаш да представляваш избирателите си в Народното събрание, коментира Цветан Цветанов във Велико Търново.

Той обясни, че парламентът е единствената легитимна българска институция, където опозицията може да контролира изпълнителната власт и да кара министрите да им се отчитат. 

"БСП с лека ръка напуснаха Народното събрание и техните избиратели нямат своето представителство", а в БСП Нинова управлявала еднолично и в структурите на партията имало голям страх, добави Цветанов.

Цветанов покани БСП на гости в Народното събрание

Цветанов покани БСП на гости в Народното събрание

ГЕРБ представиха номинациите си за ЦИК

Председателят на ПГ на ГЕРБ пита, как може един политик да претендира, че е безпристрастен разследващ журналист. По думите му, Елена Йончева обича да говори за корупцията, но нищо не казва за мерките срещу прането на пари. 

По думите на Цветанов е много жалко, че към тона на БСП се присъединил и "техният президент и неформален лидер" Румен Радев

Той обясни, че БСП правят брилянтни манипулации, а през 2013 г. за първи път в историята денят за размисъл е бил опорочен и то от жената, която днес брани толкова яростно честността на изборите и справедливия изборен процес - омбудсманът Мая Манолова.

ЦИК се оказали рецидивисти според Манолова

ЦИК се оказали рецидивисти според Манолова

ЦИК нарушават закона с е-гласуването, а парламентът ще го узакони

"Лъжа е, че с промените в Изборния кодекс се ограничава съдебният контрол върху изборния процес и тази лъжа бе опровергана от самия председател на ВАС Георги Чолаков. Отделно в чл. 120 на Конституцията ясно е разписано, че всички административни актове на ЦИК са обжалваеми", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.

По темата с новия състав на ЦИК, Цветанов поясни, че ГЕРБ се е съгласила да се стартира процедурата за избор на нов състав, за да се пресекат манипулациите, че се готви служебна победа на вота. 

Според Цветанов, когато ГЕРБ управлява - гласът на България се чува в Европа. "В момента на европейско ниво се води битка срещу националпопулизма и дебат дали да се запазят традиционните европейски ценности", коментира Цветан Цветанов.

Йончева: БСП излезе от парламента, за да не влязат хората

Йончева: БСП излезе от парламента, за да не влязат хората

В Народното събрание имало организирана престъпна група