Проверката, която в момента тече срещу мен, ще покаже, че не съм извършил нищо незаконно. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във Велики Преслав. Той каза, че е в непрекъснат контакт с адвоката си и има готовност да заведе дела срещу хора, които с изказванията си са "преминали границата на нормалното".

Зам.-председателят на ГЕРБ отново подчерта, че не е прикривал проверка срещу сградата "Златен век", а напротив - според изискванията на АПК е препратил сигнала на компетентните институции, тъй като вътрешната комисия в Народното събрание не може да прави проверки.

Разследването ще покаже, че моята сделка е започнала на много по-ранен етап и разликата, която съм доплатил, е много по-висока от тази, която се тиражира, заяви той, допълвайки, че става въпрос дори за двойно повече от цената на президентския апартамент.

Цветанов пита дали след проверките ще получи извинение

Цветанов пита дали след проверките ще получи извинение

Няма нищо незаконно около моите имоти, убеден вторият в ГЕРБ

Цветанов изтъкна високият морален стандарт в ГЕРБ и попита защо БСП поощрява хора с повдигнати обвинения, вместо да им поиска оставките.

Той посочи, че от година ГЕРБ се подготвя води подготовка за местните избори и говори с потенциални кандидати за кметове.

След края на европейските избори ще бъде направен анализ както на резултатите от работата на всички кметове от ГЕРБ, така и на техния личен принос по време на европейската кампания, увери Цветанов.

Относно свикания днес КСНС от страна на президента Румен Радев по време на посещението си в Смядово Цветанов изрази мнение, че заседанието е по-скоро с политическа цел.

По думите на Цветанов решението на СДС и "Обединени земеделци" да подкрепят ГЕРБ за предстоящите европейски избори е оценка за европейската визия на партията и реализираните политики на европейско ниво. Той посочи и че предстои подписването на споразумение с друга земеделска организация и Съюза на репресираните от комунизма "Памет".

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че всички кметове на партията в Шуменска област се ползват с високо обществено доверие.

Припомняме, на 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка". Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти

Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти

Лидерът на "Атака" сравни гербера с Кисинджър заради совалките с "Воля" и СДС

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Заради скандала, станал по-известен като "Апартамент гейт" се стигна до оставката на Цветанов като народен представител. Лидерският пост в ПП на ГЕРБ пък беше поет от Даниела Дариткова.

От своя страна днес кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че ако била на мястото на Цветанов, тя би напуснала партията.

Фандъкова щяла да напусне ГЕРБ, ако била на мястото на Цветанов

Фандъкова щяла да напусне ГЕРБ, ако била на мястото на Цветанов

Според нея напускането му от парламента е правилна, но закъсняла постъпка