Докато премиерът Бойко Борисов хваща тен на мачове, аз ще хващам тен от събиране на подписи за провеждането на референдум. Това се закани лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в НС.
Отразява ми се добре, подчерта червеният лидер.

Досега социалистите са събрали 361 484 подписа, като в това число не се включват подписите, събрани от коалиционните партньори и подкрепящите партии като ВМРО и Атака. Станишев се закани да продължи с обиколките си из страната, за да подпомага партийните организации в събирането на подписи.

Най-добре се справят Видин със 115% изпълнение, следват Смолян, Плевен, Кюстендил, Монтана, Перник, Търговище и Ловеч. Слаба резултатност показват Сливен с 21% изпълнение и София с 23%.

Червените депутати са разпределени в 23 пункта в столицата. Сергей Станишев ще събира подписи на метростанция "Сердика", като на 27 юли социалистите смятат да приключат със събирането на подписи.

Стана ясно, че Георги Първанов също се е включил в кампанията, но лидерът на БСП не знае какви са резултатите на експрезидента.
Аз не съм надзорник, каза Станишев, уточнявайки, че за него не са важни индивидуалните резултати, а постигането на крайната цел.

Михаил Миков пък предупреди, че на някои места в страната като Белоградчик хoра на РЗС събирали подписи във фалшива подписка, за да не могат червените да съберат нужните им подписи за референдум за АЕЦ "Белене".

Соцлидерът коментира и последното интервю на премиера Бойко Борисов, който заяви, че не познава Мишо Бирата. Много къса памет има г-н Борисов, изтъкна Станишев и прочете новини в годините от срещи между Борисов и покойния Мишо Бирата по спортни събития.

Лидерът на червените изброи и част от неизпълнените обещания на "великата ни управляваща партия", както се изрази Станишев.

Днешните управници в началото на мандата си обещали 200 000 нови работни места. Вместо това, социалистите отчитат 400 000 безработни.

ГЕРБ обещали, също така, държавата своевременно да се разплати с бизнеса. Г-н Дянков, дължите 450 милиона лева на бизнеса, подчерта лидерът на БСП.

Управляващите обещали от свързването на НАП с Митниците в държавната хазна да постъпят 2 милиарда лева приходи. "Къде ги? Още една лъжа", коментира Сергей Станишев.
Общият резултат е, че от 228 лични обещания на премиера, Бойко Борисов изпълнил едва 27.