Над 1000 младежи поемат управлението на водещи компании и институции в рамките на инициативата „Мениджър за един ден". Бъдещите лидери ще гостуват в над 250 институции и компании.

„Днес ви предстои един много специален ден", заяви Саша Безуханова от борда на директорите на Junior Achievement, която откри инициативата „Мениджър за един ден". Сигурна съм, че това преживяване ще бъде за живота ви нов ориентир, изтъкна тя. Безуханова поясни, че този ден е специален и за мениджърите на компаниите, които черпят опит от идеите на младите.

„Живеем в специално време, в което старите модели не работят", коментира Саша Безуханова. Средата изисква нови концепции, категорична е тя. По думите й за успеха в бизнеса няма граници и даде за пример 17-годишното британско момче, което продава своята идея на Yahoo за 17 милиарда паунда.
Вярвам, че вие ще промените България, обърна се тя към младите мениджъри.

Кметът на София Йорданка Фандъкова излезе на сцената със своя млад приемник на кметското кресло - ученичката Деси. Фандъкова акцентира върху развитието на предприемачеството в училищата. Тя е доволна от своя приемник, която идвала в кметството с готови идеи. Градоначалникът на столицата акцентира, че кметът е и политическо лице, не само ръководител на екип и затова трябва да е морална личност. Говори се за морал в политиката, коментира градоначалникът, пояснявайки, че моралът е нравствена категория, но гарант за моралът в институциите са правилата.
Според Йорданка Фандъкова предизвикателство пред Деси е, че днес има и заседание на СОС.

Преди старта на днешната инициатива "Мениджър за един ден" образователният министър Николай Милошев съобщи, че пловдивският учител, който бе уволнен заради танца Харлем шейк за един срок от 8 април ще бъде учител в Английската гимназия. Той обясни, че и от Колежа по бизнес и администрация „има интерес" към преподавателя.

Припомняме, лично просветният министър се зае да намери работа на учителя, който скандализира колегите си в Пловдив заради видео, на което заедно с учениците си танцуват Харлем шейк.