ДПС се обявява отново срещу полулисткото управление, което определя като провал. Намираме се в политическа криза, заяви Мустуфа Карадайъ на брифинг след Централния съвет на партията. Той отчете липсата на реформи и неспособността за носене на отговорност.

Изборните правила, предложени от партията, били тест за ГЕРБ. ГЕРБ се провалиха на този тест, изтъкна лидерът на ДПС.

ДПС не се заканва за предсрочни избори. Няма нужда от закани, увери Карадайъ.

От ДПС са притеснени обаче от срастването на една партия с властта. Предсрочните парламентарни избори са отговорност, управлението също е отговорност, управлението изисква визия, анализира лидерът на ДПС.

Десет години България не се управлява, тя върви по инерция, изтъкна той. Имало успехи на властта, но те не били резултат на целенасочена политика, а са се случили ad hoc, по мнението му. Карадайъ се обяви срещу пребиваването във властта.

Над половината българи не очакват честни избори
Обновена

Над половината българи не очакват честни избори

50% от българите виждат ГЕРБ и ДПС в скрита коалиция

По темата за изборните правила лидерът на ДПС каза, че партията му компромиси не е правила.

ДПС не било срещу преференциите, а за по-справедлив праг.

Партията оставала последователна. Ние не сме партия на еднодневните решения, отсече Мустафа Карадайъ. Той се заяде с партиите, които сутрин имат едно мнение, на обяд -второ, вечер -трето.
Ние сме последователна партия, каза още Мустафа Карадайъ.

Днешното заседание на Централния съвет на партията е било посветено на подготовката на ДПС за евроизборите. ДПС ще участва самостоятелно в изборите за български представители в ЕП, обяви Карадайъ.

Партията сформира централен предизборен щаб. ДПС очерта и критериите за евродепутати. Те трябва задълбочено да познават европейските политики, да имат добри комуникационни умения и добре да работят в екип. Трябва да изповядват и ценностите на либерализма. Трябва да владеят поне един от работните езици в ЕС.

Иначе ДПС ще отстоява демократичните ценности. Движението ще се противопостави на популизма и национализмите. Карадайъ поиска и обществото да се противопостави на всяка форма на омраза. Партията давала един знак - за отговорност и загриженост за бъдещето, състоянието и средата в страната.

Всички да отстояват човешките права, е посланието на ДПС. Той захапа политиците, които са европейци в Брюксел, а у нас водят друга политика. При този двоен аршин не виждам как ще развиваме страната, подчерта Карадайъ. Чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена енергия и високи технологии, са приоритетите на партията за евровота.