Валери Симеонов смята, че във времето ще може убеди коалиционните партньори да подкрепят предложенията му за хазарта - ограничаването на игралните зали и казината в пограничните градове и националните курорти. Предложенията му бяха отхвърлени, но лидерът на НФСБ не губи надежда.

Отпорът срещу законопроекта си Симеонов определя като организиран и аргументите на хазартният бизнес не могат да го убедят. "Нали не се заблуждавате, че казината и игралните зали отделят сериозни суми за спорт, а камо ли за училищния спорт", попита Валери Симеонов в студиото на БНТ. Той посочи, че търкането на билетчета е останало в миналото и в крайна сметка нищо страшно не се е случило.

Валери Симеонов: Борбата срещу наркотиците и хазарта е политически тежка

Валери Симеонов: Борбата срещу наркотиците и хазарта е политически тежка

Сега предстои да се ограничи броя на казината и игралните зали

Хазартната пандемия носи не по-малко жертви от коронавируса, а засяга най-бедните и уязвимите, обясни Валери Симеонов, който е и категорично против разширяването на хазартната дейност и на държавния тотализатор, чийто основни функции трябва да останат: от печалбите от хазарт да се подпомага спорта и училищния спорт. Валери Симеонов е категоричен, че предложенията му са разумни и разсрочени във времето до 2025 година, когато изтичат лицензиите на 2/3 от хазартните гнезда, а и на никого не пречат да си преместят казината в Петрич или Дуранкулак. Загубите за бюджета биха били по няколко милиона на година, като сметката е направена предварително от НФСБ.

Подкрепата или неподкрепата от страна на ГЕРБ е основен въпрос обаче за Валери Симеонов. Диалогът в коалицията продължава, като горещата точка в момента са доброволческите отряди - предложение, залегнало още в програмата на Патриотичния фронт от 2014 г. Трябва да се търси решение, това е тежкият въпрос, посочи Валери Симеонов, оставяйки темата за хазарта за бъдещо убеждаване.

Симеонов хуманно и елегантно ликвидира казината

Симеонов хуманно и елегантно ликвидира казината

Лидерът на НФСБ с амбиция залите да бъдат затворени до 2025 г.

Изчистването на процесите на корупция е въпрос на цивилизационно време, смята Валери Симеонов по въпроса за действията както на Комисията по хазарта и КЗК и проверките й през годините на пазара на горива. Лидерът на НФСБ иска да се остави прокуратурата да си свърши работата, защото не иска да бъде съдник. Изказването се отнасяше и за хазарта и фигурата на Васил Божков, и за пазара на горива и предстоящия разпит на Валентин Златев.

Съдебни искове от страна на господин Васил Божков засега няма, той има само някакви артистични изяви. А цялостно поведението му е нелогично и не подлежат на коментар, заяви Валери Симеонов, който вижда от негова страна атака срещу всичко и цел смяна на политическата система. Единственият начин Божков да се върне у нас не е на бял кон, а в затвора, заяви Валери Симеонов.