Валери Симеонов все още чака изпълнението на препоръката на ДНСК за премахване на незаконните заведения по Черноморието. Това стана ясно от думите на вицепремиера след днешното заседание на Министерски съвет.

"За мен въпросът с премахването не е приключил", заяви вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос, свързан с незаконното строителство в "Слънчев бряг" и Несебър.

Валери Симеонов не приема майките да оценяват командировките

Валери Симеонов не приема майките да оценяват командировките

Очаква оставката на Росица Димитрова да бъде върната

"Аз съм публикувал във Фейсбук протокола от проверката на ДНСК и съм публикувал разпореждането кметът на Община Несебър в 15-дневен срок да премахне тези сгради. След това има друг протокол, подписан от Нанков", посочи вицепремиерът.

Той настоя, че представените документи са официални държавни документи. "За мен въпросът с премахването не е приключил, за мен те са незаконни обекти, най-малкото затова, че това са огромни съоръжения, огромни сгради, които са построени без всякакви книжа, без всякакви проекти, без всякакви актове за подземни работи, защото няма подземни работи - те са поставени на пясъка само - те са без строителни разрешения, без решения за въвеждане в експлоатация, аз не знам какво повече трябва да се доказва", коментира Симеонов.

Симеонов готов да хвърли оставка
Обновена

Симеонов готов да хвърли оставка

Саботажът на Ангелкова обезсмислял работата му

Той добави, че не може да приеме някой да го баламосва, че обектите са в съответствие със Закона за Черноморското крайбрежие, както и че можеш да правиш всичко на пясъка, без да спазваш изискванията на Закона за устройство на територията.

"Някак си не е сериозно", изтъкна Симеонов.

Припомняме, вицепремиерът е разочарован, че министър Николай Нанков се е наредил до министър Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България, обявявайки за законни заведенията от южния план на "Слънчев бряг".

Симеонов: Бардаци получиха поредна министерска подкрепа

Симеонов: Бардаци получиха поредна министерска подкрепа

Подписите на министър и главен архитект отменят ли закони, пита вицепремиерът

Проверка на ДНСК показа, че 32 обекта в "Слънчев бряг" са незаконни, но при 5-те преместваеми обекта - THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM (които вицепремиерът нарича демонстративно с името в превод на български език) не са открити нарушения - констатирано е, че те отговарят на предвидените в схемата конфигурация в план и местонахождение.

От началото на този месец започна отново спора между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова по повод режима в курортен компелкс "Слънчев бряг". Според Симеонов, който предостави документи и в прокуратурата, заведенията са незаконни и трябва да бъдат премахнати. Според министър Ангелкова документацията им е изрядна.

Симеонов не спори с Ангелкова, а с хора, които не спазват закона

Симеонов не спори с Ангелкова, а с хора, които не спазват закона

Като станем царство, тогава ще разговаря с Борисов по всички въпроси

Още миналата година Николина Ангелкова не беше съгласна с начина, по който Валери Симеонов извърши внезапните си проверки за спазване на нивото на шума в курорта.

По-рано тази година Симеонов обяви, че министърът на туризма Николина Ангелкова подготвя за продан 20 декара плаж в "Слънчев бряг", а тя от воя страна отвърна, че "панаирите" на Симеонов пречат на туризма. От министерството на туризма заявиха, че ведомството няма право да продава плажовете, а само да ги управлява, като ги отдава под наем или на концесия съгласно закона. Министерството актуализирало кадастралната карта в най-известния ни курорт с налични специализирани карти, които са по-актуални от кадастралните.

Наложи се министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков да коментира въпроса, Той заяви, че продажбата на държавни имоти не стои на дневен ред.

Ангелкова атакува: панаирите на Симеонов пречат на туризма

Ангелкова атакува: панаирите на Симеонов пречат на туризма

Предполага, че съветниците на вицепремиера са го подвели