Много отпадъци са влизали от чужбина у нас. Това ще продължи да се случва, не може да се спре вносът, но отпадъците ще се изгарят по регламент.

Осем пъти повече изнасяме, отколкото внасяме боклук, заяви екоминистърът Емил Димитров в студиото на Нова телевизия, затова и няма да се забрани вноса на чужд боклук.

Който внася нерегламентирано боклук, ще го връща за своя сметка, предупреди обаче Димитров. Припомняме, че в неделя бе обявено че 28 от пристигналите до момента 127 контейнера с италиански боклук на пристанище Варна-запад ще бъдат реекспортирани.

Борисов поиска мораториум на вноса на боклук

Борисов поиска мораториум на вноса на боклук

Премиерът даде задачата на трима министри

Спира се площадката за боклук под магистрала Струма, която подпали аутобана. И сега там пак има боклуци до моста въпреки инцидента, който струваше сериозни суми. Ситуацията в цялата държава в областта на екологията е фрапантна, заяви още министърът.

Боклуците под виадукта на "Струма" изчистени, остава сметището до магистралата

Боклуците под виадукта на "Струма" изчистени, остава сметището до магистралата

Ремонтът на виадукта ще струва 1.5 млн. лв. и ще е със срок до 4 месеца

Кой с години си е купувал изборите с нелегална вода, попита още Ревизоро.

При проверките, които е направил, е попаднал на едно село, което има два водопровода - един легален и един нелегален. Спрени за мощности, за да не се случи пернишката криза и по други критични места. Мерки се вземат за Сливен, Дупница, Ботевград.

Проблемите са трупани с години, според министъра, който посочи като пример това, че дори и на язовир "Студена" не е имало водомери, за да се следи каква вода излиза дори и когато вече е било ясно, че се задава криза.

Решения има, но те не стават мигновено, убеден е Емил Димитров.

Ревизоро: Няма криза с водата във Варна

Ревизоро: Няма криза с водата във Варна

Но и призова да се използват местните водоизточници, за да има още по-дългосрочна сигурност

Някой е позволил Васил Божков да не плати половин милиард лева на държавната хазна, коментира още министърът на екологията Емил Димитров. Хазартният пазар няма да остане празен и на мястото на Божков някой ще се нанесе, както обясни той.

За него е успех, че АДФИ е констатирала нередностите в хазарта. Успех е, че прокуратурата се е заела със случая, смята Димитров.

10 000 лв. на ден подкуп предлагал Божков на човек в Комисията по хазарта

10 000 лв. на ден подкуп предлагал Божков на човек в Комисията по хазарта

За отнемане на лиценза на конкуренти