"Разграничавам се от изказванията на мои колеги от НФСБ. Аз, а и всички мои колеги във ВМРО не споделяме начина, по който депутати от НФСБ коментират протестите." Това написа във фейсбук депутатът от ПГ "Обединени патриоти" Александър Сиди.

Според него дори, когато имаш различни виждания от тези на някоя група граждани, трябва да уважаваш законното им правото да ги изявят.

Патриоти отново обясняват какво всъщност искат да кажат

Патриоти отново обясняват какво всъщност искат да кажат

Петър Петров определи скандала като провокация

"Още по-ужасно е да нападаш майките на деца, които съдбата е ощетила така жестоко.", изтъква той, визирайки изказването на депутатът от НФСБ Петър Петров.  

Според Сиди никой представител на организацията никога не си е позволявал да употреби подобни думи по адрес на трети лица.

"Животът на тези семейства е достатъчно тежък, за да бъдат подлагани на допълнителни унижения", допълва той.

В изказването си той подчертава, че от ВМРО са работили дълго с представителните организации на хората с увреждания, за да се намери най - приемливия вариант за работеща реформа и да могат те да водят достоен и пълноценен начин на живот.

"Не приемам всички непремерени изказвания и отказвам да нося отговорност за тях", категоричен е Сиди.

Той твърди, че репликите, които разбуниха обществото са направени от "фронтоваци", а не от обобщаващото "патриоти".

Припомняме, че вчера се разрази нов скандал с депутат от НФСБ. В изказване пред Дарик радио депутатът Петър Петров заявил, че децата с увреждания трябва да бъдат дадени в домове, за да могат майките им да работят.

Малко по-късно Петров определи скандала като провокация."Аз изобщо не съм казал такова нещо, някой си е измислил", подчерта той.

С думите си той имал предвид специализирани центрове. Какви са тези домове, какви са тези комунистически работи, изумен е той.

Подобен е казусът с лидерът на НФСБ Валери Симеонов продължава да бъде в хипотезата да не е разбран точно какво е искал да каже с думите си за майките с "уж" болните деца. Родители на деца с увреждания продължават да протестират ежедневно, настоявайки Валери Симеонов да подаде оставка заради думите си, въпреки че той се извини, но под натиска на премиера и останалите в управлението. Оставката му тогава поискаха също социалистите, ДПС, както и депутатите от "Воля". Дори и коалиционният партньор на Симеонов - Волен Сидеров се обяви за оттеглянето на лидера на НФСБ от управлението.