Появата на Марк Жирардели като собственик на "Юлен" е тип изплъзване от този много тежък пиар образ, че някакъв си в Кипър (безработният Георгиус Георгиу - б.р.) притежава "Юлен".
Това заяви пред bTV Юлиан Попов, политически съветник на Европейската климатична фондация, бивш министър на околната среда в кабинета на Марин Райков.

По думите му, фактът, че сега една позната фигура притежава "Юлен", някак изглежда по-добре.

Жирардели придобил "Юлен" през 2016 г.
Обновена

Жирардели придобил "Юлен" през 2016 г.

Срам го е като обяснява, че 10 години не могат да построят втория лифт

"Това са частни сделки. Не трябва да се вторачваме в това кой е реалният собственик, той много лесно може да бъде променен. Това няма никакво материално отношение към това как се развива курортът", смята Попов.

Марк Жирардели не бил съветник на Ангелкова в министерството на туризма

Марк Жирардели не бил съветник на Ангелкова в министерството на туризма

От МТ вчера разбрали, че той е собственик на "Т.А.К. Сървисиз лимитед"

Според него проблемите не са в собствеността, а другаде.

От значение е как се изпълняват законите. Какъв кошмар представлява самото курортно селище Банско - едно развитие без какъвто и да е план, каза Юлиян Попов.

Тома Белев: Реалният собственик на "Юлен" все още не е известен

Тома Белев: Реалният собственик на "Юлен" все още не е известен

Да не се окаже, че е собственик и на фирма, опитала се да придобие ЧЕЗ

Относно глобата от 77 млн. евро на ЕК към България за блокиране на достъпа на конкуренти до газовата инфраструктура, Попов смята, че тези 77 млн. ще бъдат най-добре похарчените 77 млн., ако доведат до реална среда в енергетиката.

Трябва да имаш либерализиран пазар. Тези санкции са насочени да се развие пазарна среда. Всяка една държава иска да има ток. Големите играчи могат да ни съдят за пропуснати ползи, смята Попов.

Относно гласуваното в парламента решение, с което бе избегнат арбитража и отричането на вина по делото за монопол на БЕХ, Попов поиска да знае мотивите на гласувалите депутати.
"179 депутата гласуваха - пет години седяха пред клетката на жирафа и накрая казаха: "Такова животно няма", коментира той решението на парламента за процедурата срещу страната ни относно монопола на БЕХ.

ЕК ни дава €920 000 за газов хъб „Балкан”

ЕК ни дава €920 000 за газов хъб „Балкан”

Новината съобщи Теменужка Петкова

За стремежа на България да бъде енергиен център, Попов смята, че енергиен лидер на Балканите за природния газ е Румъния. Може би ще стане най-голям производител на газ. Важно е да има инфраструктура и пазар, смята той.

Относно искането "Турски поток" да стигне и до България, Попов смята, че трябва да гарантираме дали този газ ще влезе в българската газопреносна система. Достъп до тази тръба ще има всеки, който може да подава газ. Иначе се получава монопол, който гарантира газопреносната мрежа, смята бившият екоминистър.

Демократите настояват да се направят първо сметките по "Турски поток"

Демократите настояват да се направят първо сметките по "Турски поток"

Слаб (2) по счетоводство пишат на Теменужка Петкова

По думите му стремежът към включване в газовите проекти има търговска, енергийна и геополитическа страна. Руският газ е конкурентноспособен. Той е близо до нас и е евтин. След като ние сме готови да платим тръбата, защо да не им я построим, каза Попов.