Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев определи Временната комисия за проверка на управлението на кабинета Борисов-3 като политическа трибуна, която има за цел само да генерира политически сензации. В студиото на БиТиВи той пожела на комисията да постигне "грандиозен успех".

В ГЕРБ не ги е страх от работата на ревизионната комисия. Според Дончев в нея ще се наблегне предимно на политическо говорене и упреци, които обслужват интереса на определени политически среди.

По думите на Дончев опитът не е грях, но колкото повече се работи, има вероятност да бъдат допуснати повече грешки. Това за нас е голяма задача и е абсолютно задължение да бъдем по-умни, отбеляза той.

Парламентът отново вика Борисов, ГЕРБ скандират "Мутри, вън!"

Парламентът отново вика Борисов, ГЕРБ скандират "Мутри, вън!"

Най-накрая Кирил Ананиев се изнесе от залата и помаха на депутатите

Дончев посочи, че в парламента има ново голямо мнозинство от 160 народни представители. За това вицепремиерът в оставка ги призова да не се държат като опозиция, а да се захващат и да започват да управляват. Политиката е преди всичко отговорност, вземане на решения и резултати, по думите му. Припомняме, че първата изява на Борисов след изборната нощ беше именно призив към Слави Трифонов да си поеме отговорността.

Запитан защо не иска да стане министър-председател, Дончев отговори лаконично: "Не ми е дошло времето да стана премиер, или пък ми е минало. Само областен управител не съм бил."

Той призова медиите за търпение още няколко дни какво предложение ще направят от ГЕРБ за съставянето на кабинет. На въпрос дали Борисов ще приеме мандата или отново ще бъде в отпуска, Дончев отговори на два пъти едно и също - "Ще видим".

Томислав Дончев апелира медиите да питат представителите на новото мнозинство дали може да има принципна опозиция в новия парламент.

Даниел Митов ще е премиерът на ГЕРБ

Даниел Митов ще е премиерът на ГЕРБ

Цвета Караянчева може да поеме отново ръководството на парламента