България няма да се откаже от нищо в историята си заради Македония. Историята трябва да ни бъде учител за грешките в миналото. Много е важно договорът между Македония и Гърция за промяна на името да не остане само на хартия. Това коментира външният министър Екатерина Захариева в сутрешния блок на bTV.

Конституционните изменения в Македония готови до 15 дни

Конституционните изменения в Македония готови до 15 дни

Заев обяснява, че няма нищо болезнено или скрито, а ще се постигне обединение

Във връзка със скандалите около вицепремиера Валери Симеонов през последните дни тя увери, че в управлението нямало турбуленция, като доказателство за това приведе Бюджет 2019, където се показвала реалната политика.

"Няма как голямата коалиция да не страда от ставащото в малката коалиция. Аз работя с Валери Симеонов и знам, че понякога езикът му е по-остър. Вярвам, че той се извини искрено. Валери Симеонов не трябваше да казва тези думи. Той обясни, че не е имал това предвид. Мисля, че ще изкараме 4 години пълен мандат, но не трябва да си създаваме сами проблеми", подчерта Захариева.

Майките няма да спрат с протестите, докато Симеонов е вицепремиер

Майките няма да спрат с протестите, докато Симеонов е вицепремиер

"Раковска" е блокирана

Вицепремиерът коментира и последните акции на прокуратурата срещу семейство Баневи и повдигането на обвинение на Иво Прокопиев за пране на пари.

"Всички искахме нашите правоохранителни органи да си вършат работата. Сега, когато започнаха проверки, започваме да говорим и питаме защо се правят сега тези акции. В системата работят много образовани хора и не мисля, че срещу някой ще бъде повдигнато обвинение след изтичането на срока на давност", посочи тя. 

Захариева също така обяви, че българските власти до момента нямат информация за българи на борда на катастрофиралия самолет в Индонезия.