Софийска градска прокуратура - СГП обвинява председателя и членовете на Съвета на директорите на "Алфа Финанс Холдинг" АД в пране на пари.

Събрани са доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на председател на Съвета на директорите на "Алфа Финанс Холдинг" АД.

КОНПИ vs Прокопиев - сделки, проверки и запор

КОНПИ vs Прокопиев - сделки, проверки и запор

Взаимни обвинения за натиск и спекулиране с факти

Към наказателна отговорност за пране на пари са привлечени и членовете на Съвета на директорите на "Алфа Финанс Холдинг" АД Константин Ненов и Иван Ненков. Обвиняемите Прокопиев, Ненов и Ненков са с мерки за неотклонение "Подписка".

В СГП се провежда разследване за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с "Каолин" АД, гр. Сеново. В хода на разследването са назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне.

Алфа финанс определят обвиненията срещу тях за безобразно действие

Алфа финанс определят обвиненията срещу тях за безобразно действие

Обясняват приватизацията на "Каолин" като една от най-успешните

На 23 април е постъпил сигнал от председателя на КПКОНПИ, ведно с материали от извършена проверка от Комисията. В сигнала и приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване и за пране на пари, касаещо продажбата на придобити от "Алфа Финанс Холдинг" АД акции от капитала на "Каолин" АД, представляващи 100% от капитала на "РМД Каолин 98" АД, на регистрирано на 20 декември 2012 г. в местния съд в Кьолн, Германия дружество "Кварцверке ГмбХ".

Прокуратурата обвини и Прокопиев заедно с Трайков и Дянков
Обновена

Прокуратурата обвини и Прокопиев заедно с Трайков и Дянков

Иво Прокопиев е с мярка за неотклонение "Подписка"