От Ларгото в центъра на София тръгна кандидат-президентската кампания на Татяна Дончева и Минчо Спасов. Официалното откриване на кампанията започна с тъпани и народни танци.

Симпатизантите на двойката на Движение 21 и НДСВ развяха трибагреника и плакати с надпис :„ Таня президент”. Мотото на кампанията е „Възможно е”. 

Татяна Дончева лично представи предизборния щаб, който ще се грижи за кампанията на лидера на Движение 21 и кандидата за вицепрезидент.

Съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев изтъкна, че това е най-различната двойка в битката за държавен глава и вице. По думите му, не стояли кръгове зад тази двойка. Те трябва да бъдат алтернатива, подчерта Илчев. Именно тази двойка ще формира критичната маса, която да изведе страната, тъй като по думите му, те са с модерно мислене.

Кандидатът за вицепрезидент Минчо Спасов подчерта, че застава зад Дончева заради смелостта и честността й. Ние нямаме заклети врагове, подчерта той. Опонентите им били кликата на Винету и кликата на Пеевски. Ще издържим този рунд, каза Спасов.

Събрали сме се, за да започнем промяната, закани се и Татяна Дончева. На пръв поглед няма честни състезатели и няма защо да се борим, но не е така, обясни тя.

Тя поиска борба със статуквото и критикува днешното управление и партия ГЕРБ. Имаше 40 фамилии, които обраха националното богатство, каза Дончева и по думите й партията на премиера е партия на подмяната. Днешните дни на България са тежки, защото са пълни с апатия и отчаяние, подчерта Татяна Дончева. Нарочно кампанията започва от тук - от древната римска улица, близо до църквата Света Петка, където се смята, че е погребан Апостола. България е имала е по-тежки дни, изтъкна тя.

В тези трудни дни се е родил куражът на българите. Армията на духа е най-силното оръжие, категорична бе Дончева и изрази увереност в победата на двойката.

Там сред древна Сердика Татяна Дончева лично свири на цигулка „Хубава си, моя горо”. Акомпанираше й Дани Милев. Още при първите трели публиката развя трибагреника. Откриването продължи с музикална и танцова програма.