Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост" арх. Стефанов.

Кметицата обяснява - по нейна заповед от няколко месеца насам работна група с общински съветници от всички политически сили, главния архитект на София арх. Здравков и кмета на "Младост" арх. Русев разглеждат проблемни имоти в района заради предвидено застрояване, които от столичната управа искали да запазят като градинки и зелени площи.

Протест в "Младост" срещу строеж на 12-етажен хотел

Протест в "Младост" срещу строеж на 12-етажен хотел

Чистотата и правото на нормален живот ще се нарушат

"Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район "Младост" е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в "Младост" 4", написа Фандъкова в профила си в "Фейсбук".

Припомняме, предвиденият строеж на 12-етажен хотел пред блок 401 предизвика гнева на жителите на квартала. Бяха организирани вече няколко протеста по въпроса, като на последния кметицата Фандъкова лично обеща, че Столичният общински съвет няма да позволи застрояване на площта.

Протестиращите в "Младост" настояват за промяна на ПУП

Протестиращите в "Младост" настояват за промяна на ПУП

Не вярват на думите на Фандъкова

Днес Фандъкова пише, че в действията на главния архитект на "Младост" по разрешаване на строителството на мястото вижда явен саботаж на преговорния процес и провокация към общите усилия на управата да запази терените като зелени площи. Заради това тя настоява кметът на "Младост" да поиска оставката от архитекта Стефанов.

"Главният архитект на Столична община арх. Здравков изисква за проверка цялата документация на проекта", написа още Фандъкова.