Нормализира се обстановката в разградското село Каменово след пораженията, които вчера следобед нанесе проливният дъжд, съобщи заместник-областният управител на Разград Иван Борисов, цитиран от БТА.

Припомняме, че придошлите вследствие на проливния държа в района води на река Топчийска наводниха мазетата на няколко къщи в селото.

Всички те са отводнени от екипи на Областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Към момента няма опасност за хората в населеното място, каза Борисов.

За около два часа снощи остана затворен за движение и участък от пътя между Разград и Кубрат. Мярката беше предприета, защото се криеше опасност от свличания на големи камъни, които, ако движението не беше спряно, можеха да нанесат сериозни щети на автомобилите и дори можеше да се стигне до трагични случаи, обясни Борисов.

Той отбеляза, че е имало свличания на камъни, но те са разчистени, защото не били с големи размери. За съвсем кратко е затворен и пътят на изхода за Кубрат заради паднало дърво вследствие на силния вятър, но аварийните екипи реагирали моментално и то е премахнато.

По думите на зам.-областния управител поражения по самата асфалтова настилка няма, поройните води са отнесли само насипи от банкетите на пътя.