"Топлофикация -Перник" успяла да пусне котела си на природен газ, но той не можел да нагрее достатъчно водата, съобщи БНТ.

Ситуацията може да продължи 2 - 3 месеца, докато дружеството не изгради ново шламохранилище и започне отново да работи на въглища.

ТЕЦ "Република" спря да използва настоящето си депо, след като миналата седмица дига се скъса и наводни квартал на Перник.

Перничани се оплакват, че водата им не се нагрява достатъчно и с бързовари, тенджери и бойлери продължават да топлят по домовете им.

Те се възмущават защо плащат сметки, след като услугата не се изпълнява.

Започва спешна проверка на "Топлофикация - Перник"

Започва спешна проверка на "Топлофикация - Перник"

Заради скъсаната дига на шламохранилището

20 хиляди домакинства са клиенти на "Топлофикация - Перник". От дружеството обясняват, че може да се разчита на топла вода от газовия котел само още няколко дни.

Инж. Любомир Спасов, изп. директор на "Топлофикация - Перник" признава, че той е крайно неефективен и това, което подават като топла вода не отговаря на параметрите за топла вода.

"Топлофикация" настоява РИОСВ да им разреши временно да използват старото шламохранилище, за да не спират топлата вода в града.

Да се даде възможност тук да ползваме това шламохранилище още 2 - 3 месеца докато изградим новото. Все още не можем да започнем с изграждането, защото нямаме разрешение за строеж. Надявам се, че това ще се случи в близките две - три седмици, допълни инж. Любомир Спасов.

 Кметът на Перник ядосан, че няма кой да контролира монополиста „Топлофикация“

Кметът на Перник ядосан, че няма кой да контролира монополиста „Топлофикация“

За пореден път някой се опитва да опъва нервите на перничани

Жители на наводнения от скъсаната дига квартал са направили подписка срещу използването на депото. По думите им капацитетът на шламохранилището много отдавна е изчерпан.

От екоминистерството обясняват, че отговорност за такива депа носи енергийното министерство. Хората от квартал "Калкас" готвят протести.

Припомняме, че вчера стана ясно, че започва спешна проверка на енергийното министерство и КЕВР в "Топлофикация - Перник".

ТЕЦ "Република" минава на газ заради аварията в шламохранилището

ТЕЦ "Република" минава на газ заради аварията в шламохранилището

Проверяват за екозамърсяване и река Струма