Петима, сред които и две деца, са пострадали при тежка катастрофа край метростанция "Опълченска" в София, предаде Нова телевизия.

По първоначална информация кола е катастрофирала на бул. "Тодор Александров", като са пострадали шофьорът, пътничката до него и двете деца на задната седалка. Пострадал е и още един човек, който е бил на близката спирка.

Към мястото на инцидента са изпратени пет линейки, като двама са откарани към "Пирогов", един - към ВМА, уточниха от Спешна помощ.

Към мястото на инцидента пътува директорът на СДВР Любомир Николов.

Децата - на 10 и 12 години - са настанени в противошокова зала в "Пирогов", като 12-годишното момче е с контузия на гръдния кош, 10-годишното е с травма на гръдния кош, предаде БТА. Като цяло обаче децата не са сериозно пострадали, а по-скоро са се уплашили. 

По-сериозно е пострадал 26-годишният пешеходец, който е стравматичен шок, фрактури на предмишницата, крака и главата и е в шокова зала в УМБАЛСМ "Пирогов".

Водачът - на 42 години - е настанен във ВМА с контузия на гръдния кош, корема и травма на гръбначния стълб. 20-годишната пътничка е с гръбначна травма и е откаранa във ВМА.

Установено е, че 42-годишният водач на автомобила има 18 криминални регистрации, основно за кражби на коли. Има и много санкции за превишена скорост.

Според очевидци на инцидента колата се е движела с много висока скорост, след което шофьорът е изгубил контрол, минал е през колелото на трамваите в района и е спрял в храсти пред сградата на хотел, предаде БТВ.

Любомир Николов посочи, че на водача ще му бъде взета кръвна проба в лечебното заведение, в което е настанен понеже е отказл тест за наркотици. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Един е с опасност за живота след катастрофа на пътя край Малко Търново

Един е с опасност за живота след катастрофа на пътя край Малко Търново

Инцидентът е станал след ляв завой