Петима души са задържани при полицейска специализирана операция в област Хасково, съобщава бТВ.

Претърсени са множество адреси, заложни къщи и автоморги. Акцията е фокусирана срещу битовата престъпност, нарушения на изборния процес, трафик на мигранти и разпространение на наркотици. Има образувани и досъдебни производства.

От областната полицейска дирекция информират, че акцията е насочена също срещу контрабандата на акцизни стоки и към опазване на обществения ред и издирвани лица. В обхвата на проверките попадат и извършители на кражби и грабежи, както и лица, разпространяващи наркотици в цялата област.

Извършени са проверки в квартали, вилни зони, адреси и места, за които има сигнали за нерегламентирана престъпна дейност. Целта на акцията е да не се допусне купуване и продаване на гласове. Включили са се сили на охранителна, криминална и икономическа полиция, подпомогнати от жандармеристи. Пътни полицаи пък проверявали засилено лица и автомобили във връзка с нарушения по Закона за движение по пътищата.

До 16,30 часа са образувани пет досъдебни и две бързи производства. Проверени са 1500 лица и 1014 МПС. Издирени са 7 лица и са задържани 17 души по Закона за МВР. Проверени са 18 пункта за черни и цветни метали, 10 автоморги, 17 заложни къщи и 25 питейни заведения. Извършени са проверки на 149 търговски обекта. С протоколи са конфискувани 2340 къса цигари и 6,2 кг. тютюн. От домове в Хасково и Свиленград е иззета 27,2 грама марихуана.

Откриха списъци с лични данни при спецакция срещу купен вот в Сливенско

Откриха списъци с лични данни при спецакция срещу купен вот в Сливенско

Задържани са 9 души, иззети са 350 кг тютюн без бандерол

По информация на БНТ екипи на полицията са на крак и в област Перник. Изградени са десет контролно-пропускателни пункта на възлови места в региона. Има задържани.

Към 11:00 ч. са проверени 27 моторни превозни средства и 31 души. Резултати от акцията на МВР се очакват в късния следобед.

По-късно от Областната дирекция на МВР съобщиха, че в хода на полицейските действия е установена нерегламентирана продажба на лекарства в магазин за хранителни стоки в Перник. От търговския обект са иззети 148 опаковки различни медикаменти. Проверката е извършена съвместно с НАП и РЗИ. Контролните органи са съставили и 3 акта за административни нарушения в обекта, като предстои неговото запечатване. По случая е образувано досъдебно производство от органите на полицията.

Започнато е и досъдебно производство за кражба, по което са задържани трима души, като са образувани и 3 бързи производства - 2 за притежаби на наркотици и едно за управление на автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Работи се и по случай на използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Проверени са 386 моторни превозни средства и 436 лица. Съставени са 21 акта за нарушения на пътя и 62 фиша. Заснети са 113 клипа с превишена скорост. Връчени са 22 електронни фиша на водачи и пътници. Извършена е проверка на 42 лица от криминалния контингент, 6 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 3 автоморги, 5 питейни и увеселителни заведения и 18 търговски обекта. Съвместно с горски служители е съставен акт за нерегламентирана сеч на дърва в град Трън. Издадени са 5 предупреждения по Закона за МВР.