Поредна група чуждестранни туристи беше ескортирана от Банско, съобщи БНТ.

Тази сутрин ситуацията е била по-спокойна. Нямало струпване на хора. На бариерата са само служители на полицията и жандармерия. Все още лица, които не са излезнали от курорта могат да го направят.

От града е излязъл автобус с туристи и още два леки автомобила, като всички са били щателно проверени преди напускането си на курорта. Те са напуснали под полицейски конвой.

От вчера е започнала цялостна дезинфекция на курорта. Пръскат се както главните улици и булеварди на града, така и по-малките улици.

Атанас Мангъров не разбира защо са затворили Банско

Атанас Мангъров не разбира защо са затворили Банско

Хората ще започнат да бягат през полето и храстите

Нова инициатива е започнало населението на Банско. Всяка вечер в домовете на хората ще бият звънци по време на карантината. Като съпричастност към инициативата се включва и Църковния храм.

От щаба успокояват, че маски и дезинфектанти ще има и в хранителните магазини. Имало хранителни стоки и запаси. Нямало оставени туристи на улицата.

По информация на bTV се разширява периметърът на блокадата в Банско. Около 130 души са под карантина в Белица. 

С полицейски ескорт изведоха 3 автобуса с британски туристи от Банско

С полицейски ескорт изведоха 3 автобуса с британски туристи от Банско

Те ще бъдат откарани директно до летище София

Припомняме, вчера оперативният щаб реши Банско да бъде поставен под карантина две седмици.

Ден по-рано ски зоната в Банско и другите два основни зимни курорта у нас - Боровец и Пампорово, беше затворена. Причината за мярката беше, че сред потвърдените случаи на коронавирус бе този на 9-годишно дете от Англия в Банско. По-късно пък стана ясно, че в Троян е регистриран първи случай на коронавирус, като заразеният е мъж, работил като ски учител в Банско.

С кордон изведоха британците от хотела на Лъвов мост

С кордон изведоха британците от хотела на Лъвов мост

80 души трябва да отпътуват днес с чартърен полет