Тази вечер след 22 часа ще бъде пуснато движението по столичния булевард "Княз Ал. Дондуков".
Движението се пуска в участъка от улица "Г. С. Раковски" до булевард "Васил Левски".

Довършителните дейности ще се извършват паралелно - остава фирмата изпълнител на ремонтните дейности да продължи работата по поставянето на тротоари в същия участък.

Припомняме, ремонтните дейности по този участък на булевард "Дондуков" започнаха на 15 септември 2017 г.

Само павета по булевард "Княз Александър Дондуков"

Само павета по булевард "Княз Александър Дондуков"

Ремонтът започва на 4 юни

От Столична община посочват, че реконструкцията на булевард "Дондуков" се е извършила поетапно, с организация, съобразена изцяло с условията на работа в градска среда.

Строително-ремонтните дейности започнаха на 1 юли 2017 г. с реконструкцията на улица "Кракра", която в края на месец юли беше отворена за автомобили. Участъците от Министерски съвет до улица "Г. С. Раковски" и от булевард "Васил Левски" до "Кракра" бяха отворени за движение на 15 септември 2017 г.

Общински съветници искат незабавно прекратяване на договора за ремонт на бул. "Дондуков"

Общински съветници искат незабавно прекратяване на договора за ремонт на бул. "Дондуков"

Действията на Йорданка Фандъкова са очевидно неработещи според общинарите

Булевард "Донкудов" е с изцяло подменен релсов път и контактна мрежа. Столична община уверява, че при изграждането на релсовия път е използвана специална технология, при която се поставят чугунени подложки, закрепени двустранно със специални дюбели, които държат релсата в самия бетон. Нивото се спазва посредством рамки, които са по широки от релсовия коловоз. По релсовия път са поставени и специални гумени заглушители, за да се намали шумът.

Найлон вместо хидроизолация по новото трамвайно трасе на "Донкуков"

Найлон вместо хидроизолация по новото трамвайно трасе на "Донкуков"

Ремонтът на "Дондуков" - със строителни методи, характерни за миналия век

Частта от Министерски съвет до улица "Г.С.Раковски", която е в историческия център на София, е била реконструирана с гранитен паваж, както постанови Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата.

В участъка от булевард "Васил Левски" до ул."Кракра" е положена асфалтова настилка. Там е изградена и велоалея. Изцяло е подменена и тръбната мрежа, поставено е LED осветление от бул."Васил Левски" до ул."Кракра" , като по този начин целият булевард е с обновено LED осветление.

Пак поправят ремонтирания участък от столичния бул. „Дондуков”

Пак поправят ремонтирания участък от столичния бул. „Дондуков”

За 2 месеца паветата са се разместили...

Очаква се утре, 18 ноември, да бъде пуснато движението и по булевард "Монтевидео" в участъка от улица "Маестро Кънев" до улица "Народно хоро". Продължава изграждането на бул."Монтевидео" в участъка между улиците "Народно хоро" и "Боряна".