Министърът на отбраната Аню Ангелов присъства на ритуала за здраве в село Бисер. Една година след трагичното бедствие на площада в селото беше отслужен молебен и даден курбан за благополучието на живущите в селото.

Кметът на с. Бисер Златка Вълкова изказа своите и на жителите на селото благодарности към ръководството на Министерството на отбраната за оказаната навременна помощ по време на миналогодишното наводнение.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов също благодари на министър Ангелов за животоспасяващите действия на военнослужещите от Българската армия, които помагаха на бедстващите хора във водите на река Бисер.

На журналистически въпроси относно собствеността на язовир Иваново, министър Ангелов отново заяви, че хидротехническото съоръжение не е давано за стопанисване и управление на Министерството на отбраната. Той призова да се изчакат резултатите от течащото в момента досъдебно производство.

"Нито за миг не сме забравили село Бисер и жителите му", каза в словото си министър Цветанов. Той не пропусна да отбележи приноса на цялата държава и заяви, че в най-скоро време ще стартира процедурата по изграждане на канализацията на селото, за което са предвидени 5,4 млн.лв.

След срещата с хората министър Цветанов и представителите на институциите се събраха на обществен съвет. На него очертаха предстоящите действия за довършване на още 24 къщи и ускоряване на процедурата за избор на фирма за изпълнение на канализационния проект на селото.
„Вашата болка и трагедия, а сега и радостта ви, ме промениха и ме направиха различен. Затова мога спокойно да кажа, че се чувствам бисерчанин", с тези думи министър Цветанов се раздели с местните хора.
На 6 февруари в ремонтираната църква „Св.св. Кирил и Методий" ще бъде отслужена панихида в памет на шестте жертви от наводнението.