Столичният общински съвет избра Румен Русев за зам.-председател. Той заема мястото на подалия оставка Борислав Иванов от групата на "Патриоти за София", който се опита да свали знамето на Украйна от фасадата на Столичната община.

Припомняме, че Иванов се оттегли като зам.-шеф на СОС и като председател на Комисията по сигурност в общинския съвет, след като от "Демократична България" поискаха оставката му, като обясниха, че той е влязъл маскиран в кабинета на кмета на София Йорданка Фандъкова, проникнал е нелегално в компютрите на Столична община и е свалил знамето на Украйна от фасадата на сградата.

Арх. Румен Русев от "Атака" стана общински съветник през миналата година на мястото на лидера на партията Волен Сидеров, който излезе от Столичния общински съвет по собствено желание. Преди това Русев бе кмет на район Младост след Десислава Иванчева, която през 2018 беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София, а колата й бяха открити 70 000 лева, за които бе обвинена, че е взела като подкуп.

Борба за кметския стол в София или борба за членство във Възраждане

Борба за кметския стол в София или борба за членство във Възраждане

В свалянето на украинското знаме