Приключва 14-дневният международен детски лагер в Сарафово, организиран от Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" по линия на CLIMS.

CLIMS представлява международна организация на структурите в Министерствата на отбраната на страните-членки на НАТО, които работят в областта на социалните дейности.

В международния лагер в Сарафово децата се възпитават в духа на евроатлантическите ценности, научават се да живеят в мултинационална среда и развиват своите социални умения и физически способности, увери изпълнителният директор на "Военни клубове и военно-почивно дело" Мария Димчева.

Според нея организацията играе изключително важна роля за реализирането на истински социален и културен обмен между децата на военнослужещи от различните страни - членки на НАТО.

Вярвам, че те ще запазят в сърцата си топли спомени за невероятно красивата българска природа, стойностна българска култура, древна българска история и топлотана на българското гостоприемство, посочи тя.

Тази година гостите са на възраст между 14 и 17 години и са общо 91 от пет държави - Франция, Испания, Полша, Германия и България. За двуседмичния им престой домакините им осигуриха организация и спортни анимания, чрез които децата могат да си починат, активно общувайки помежду си, както и да се запознаят със забележителностите на Несебър, Созопол и околностите.

Помощ в реализирането на програмата на лагера оказа и кметът на Бургас Димитър Николов.

При закриването на лагера в събота, децата ще получат грамоти, награди и сувенири.