За пръв път в Пловдив се провежда изложение за сватби и събития. То бе открито от зам.-кмета Георги Титюков, съобщават от Международен панаир-Пловдив.

Изложението дава изненадващи идеи за модерно тържество, от които става ясно, че пищните сватбени декорации вече не са на мода. Украсата е семпла, но с изобилието от цветя излъчва лукс. Класическото бяло на трапезата е заменено от пастелни тонове. Най-екстравагантното решение е в черно.

Мотоциклет пък може да замени доскоро задължителната лимузина.

Организаторите са на мнение, че проявата е полезна както за бъдещи младоженци, така и за всички, които имат нужда от професионално съдействие за тяхното лично или корпоративно тържество.

Палата 7 на панаира събира над 40 фирми, свързани с бранша. Сватбени агенции, флористи, фотографи, видеографи, диджеи, сладкари и ресторантьори, гримьори и стилисти са сътворили феерия от цветове и форми.

На изложението да представени оригинални идеи за аранжиране на пространството и детайлите в интериор. Цветята присъстват навсякъде - в празничната арка, масите, тортата и сладкишите, поканите. Розите са най-предпочитани от дизайнерите, като нюансите им варират от нежнокремаво до пурпурно червено.

Почти отсъстват актуалните доскоро кристали. С балоните, които още са на мода, се правят различни ефирни фигури.

Изложението се озвучава от струнен квартет, фолклорен оркестър, звучат акустични китари, танцува се салса и бачата, хоро и ръченица.

Изложението за сватби и събития продължава и на 12 февруари. Желаещите могат да го посетят от 10.00 до 18.00 часа, като входът е свободен.