Движението по път II-86 Бачково - Нареченски бани временно се осъществява двупосочно в едната лента. Ограничението е въведено в района на 5 км след Бачково заради свличане на земна маса, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

От Пътната агенция отправят призив към шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Около 11.30 часа движението бе възстановено. 

От АПИ напомнят още, че утре, 2 май, между 14.00 ч. и 20.00 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътни направления.

Припомняме, че утре е последният от четирите почивни дни за Великден и се очаква натоварен трафик.

Със спирането на тировете се цели повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

- Автомагистралите;

- път I-1 Видин – Ботевград;

- път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;

- път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;

- път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път София;

- път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

- път II-86 Пловдив - Смолян;

- път II-99 Бургас - Царево.

От АПИ обръщат внимание на това, че забраната не важи за товарни автомобили, които транспортират бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, както и живи животни и опасени товари.

За да се улесни трафикът през Владая и да се повиши пътната безопасност утре от 10.00 до 20.00 часа ще има две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79).

При благоприятни метеорологични условия временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция „Петрол“).

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.