Кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева обяви, че освобождава от длъжност главния архитект на района Весела Тасева, защото е подписала разрешение за строеж на 30-етажна кооперация. По думите на Иванчева подчинената ѝ работи под натиск на главния архитект на София Здравко Здравков, информира БНР.

"Тя се е поддала на натиск, защото действително поисках тя да гарантира, че одобрявайки това застрояване, са решени въпросите, тъй като имаше много забележки. Ако някой работи под натиск и се поддава, той не е за Община "Младост", каза кметът на район "Младост" Десислава Иванчева.

От своя страна главният архитект на София Здравко Здравков опроверга твърденията, че архитектът на район "Младост" работи под негов натиск.
Според Здравков, Тасева не е извършила законово нарушение, а Иванчева бяга от отговорност. Главният архитект на столицата Здравков определи колегата си архитект Тасева е един прекрасен професионалист, който си върши добре работата.

"Когато човек поема отговорност и си полага подписа на разрешението за строеж, носи съответната наказателна отговорност. Къде е отговорността на госпожа Иванчева по отношение на приемането на такива инвеститори в града и специално в нейния район", запита Здравков.

Той определи, че е изключително лошо, е, че се противопоставят две отделни групи хора: тези на собствениците на възстановени имоти срещу собствениците, които живеят в апартаментите.