Политическата криза в София е сериозна. Няма воля СОС да заработи. Това заяви в ефира на БиТиВи общинският съветник от БСП Ваня Григорова.

Трябва да изследваме проблемите и да предлагаме решения. Има неща, които могат да се случа и без председател на СОС, подчерта тя.

Според нея ПП/ДБ нямат достатъчно гласове да управляват еднолично. По думите й е логично председателят на СОС да е от опозицията. ГЕРБ пък нямат причина да не подкрепят кандидата на ПП/ДБ, все пак управляват на национално ниво, добави тя.

Григорова посочи, че са търсят общи приоритети, краткосрочни, за да се гласуват бюджета на столицата и други належащи неща. Тя поясни, че червената линия на БСП е опазването на културно-историческото наследство. Те заяви, че тази линия е била пресечена с демонтажа на Паметника на съветската армия, който е бил премахнат абсолютно незаконно.

Григорова определи поведението на ПП/ДБ/СС като незряло. Тя бе категорична, че няма как да участва в съвместно управление с тях.

Григорова уточни, че от БСП ще продължат да ходят на срещи с останалите представители в СОС, но само ако има потенциал от тези срещи да се излезе с работещо решение. Тя поясни, че когато каниш някой трябва да проявиш уважение към него и да не прекачваш червените му линии.

И в СОС стигнаха до идеята за ротация

И в СОС стигнаха до идеята за ротация

Отлагат с още 2 седмици избора на шеф на СОС