Няма да има гратисен период за жителите шофьори при въвеждането на зелена зона за паркиране от 1 декември, както например е в кв. "Зона Б-19", район "Възраждане". Това съобщи пред БНР директорът на дирекция "Паркиране и мобилност" в ЦГМ Румяна Милова.

Тя посочи, че последните две съботи на ноември - 20 и 27, служителите на ЦГМ приемат заявления за абонамент по местоживеене.

Засега от този квартал са подадени 200 заявления, като се очакват още около 400. Най-удобен за тези жители е офисът на пл. "Възраждане" 1. Други два са на ул. "Будапеща" 17 и на метростанция "Европейски съюз", като следващата събота те ще работят от 10.00 до 16.00 часа.

По 600 сигнала на месец за неправилно паркиране в София

По 600 сигнала на месец за неправилно паркиране в София

ЦГМ обмисля мерки за толеранс за паркиралите до болниците

Милова обясни, че документи могат да се подават и онлайн, а при затруднения или заради карантина може да се обадите на тел. 0700 13 233.

Отпада стикерът, който се залепваше на стъклото на автомобила. Справки за абонамент в синя и зелена зона вече се правят по регистрационния номер на колата.

Собствениците със стикери за зелена зона запазват правото да паркират при въвеждане на синя зона на същото място до изтичане на винетката.

За по-чист въздух разширяват синята зона в София

За по-чист въздух разширяват синята зона в София

Обмисля се и пълна забрана на каруците от юни 2022 г.