"БДЖ-Пътнически превози" ще осигури над 22 200 допълнителни места поради очаквания повишен интерес към пътуване с влак през предстоящата поредица от почивни дни по повод Международния ден на труда - 1 май и Денят на храбростта (Гергьовден) - 6 май.

Ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната.

От днес до 9 май, включително, с увеличени състави ще пътуват влакове по следните маршрути:

За клиентите, които предпочитат да закупят билети за своето пътуване от билетните каси, е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е пет дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди.

По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак.

При закупуване на билети за отиване и връщане, клиентите могат да ползват от 10% до 20% намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ.