Към 12:00 часа вече 230 машини обработват пътните настилки. Машините работят в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасността на пътуването.

Временно за снегопочистване е ограничено движението на камионите над 12 т през Троянския проход . Проходите "Републиката", "Ришки", "Котленски", "Айтоски", "Обзорски", "Печинско", "Превала", "Предел" и "Рожен" са без ограничение за всички превозни средства. През зимния сезон е ограничено движението на превозни средства над 12 т през проходите "Петрохан" и "Шипка", над 10 т през "Вратник" и "Твърдишки", а над 3,5 т през "Дюлински" и "Пампорово".

130 снегорина чистят пътищата в девет области

130 снегорина чистят пътищата в девет области

Ограничено движението на камионите над 12 т през Троянския проход

Заради снеговалежите срещу заледяване се обработват части от столичните районите Витоша, Панчарево, Овча купел, Банкя и Кремиковци. Обработват се и общински пътища при селата Сеславци, Желява, Горни Богров и др. Предстои да започне работата по пътя на моста при бул."Андрей Ляпчев".

60 снегорина почистват пътищата в страната към 12:00 часа, но 147 са на терен по местостоянки. Фирмите ангажирани с дейностите разпръскват смеси срещу заледяване приоритетно по трасетата на масовия градски транспорт и основни улици в районите.

Пътнически автобус катастрофира на АМ "Хемус"

Пътнически автобус катастрофира на АМ "Хемус"

Всичките пътници са били претоварени на друг автобус

Напомняме на шофьорите да използват автомобили само оборудвани за движение при зимни условия и да се движат със съобразена скорост при зимни условия.

От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават всички шофьори да оборудват автомобилите си със зимни гуми. 

Към 10:00 часа днес на терен работиха над 130 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Припомняме, за почти цялата страна днес са обявени код жълто и код оранжево за интензивни валежи от дъжд и сняг. Предупреждението не е в сила само за областите Добрич и Силистра.

Количествата на валежа ще са 20-35 л/кв.м., а в повечето райони ще се образува снежна покривка с дебелина от 5 до 20 см. Максималните температури ще са между 1 и 3 градуса в Западна и 7 и 13 градуса в Източна България.

Снимка 325830

Източник: НИМХ - БАН