Асен Агов няма намерение да обсъжда посланика на Венецуела, защото "тази госпожа скоро няма да е посланик", а Гуайдо е спазил конституцията на страната, защото изборите били фалшифицирани, това коментира той пред БТВ.

България и нейните съюзници, каквито са САЩ и европейските страни са наложили санкции на Мадуро за да не се краде имането на венецуелския народ, обясни Агов.

Той обяснява, че вероятно е имало прани на пари през България, по фиктивни адресати, спортна федерация и др. Самият адвокат е разкрит като перач на пари от контрабанда на италианската мафия на диаманти от Зимбабве и от Южна Африка, а парите пак са минавали през България, имало е информация от разследване на чужди журналисти, а ДАНС са се провалили.

Провал има и за Гебрев и Федотово от 2015 г. и мястото на Цацаров не е в прокуратурата, трябва да подаде оставка. Агов не разбира защо трябва трябва да идват САЩ и други посланици да ни казват какво и къде се случва.

Нелепо изказване е, че парите от Венецуела не са свързани с политическата ситуация там. Русия се опитва да унищожи нашата оръжейна индустрия по всякакъв начин, допълва Агов.

Симеонов: Гебрев подкопа руски интереси за доставки на оръжия

Симеонов: Гебрев подкопа руски интереси за доставки на оръжия

Гебрев поискал съдействие от Симеонов

В туит на венецуелски депутат, който се завъртя в мрежата бе спомената и България и де факто това се оказа вярно. Най-вероятно този депутат е имал контакти с Държавната петролна асоциация и е разбрал, че се изнасят пари, коментира пред БНТ Владимир Каролев.

Той обясни, че всеки българин може да открие сметка като даде пълномощно на адвоката си, в което са описани съответните цели. Службите сами трябва да потърсят отговорите и ако са закъснели, ще трябва да има уволнения

"У нас има доста силен контрол, ако някой иска да си върши работата. За всички суми над 10 000 сте длъжни да пишете декларация откъде е произходът на парите и едно от копията отива в ДАНС, където трябва да има служители, които следят. В самия факт, че са преведени парите, няма нищо незаконно. Може да бъде незаконно основанието за превод".

Според Каролев, парични преводи от Венецуела не е имало само в България, използвани са и много други банки и тъй като сделките от петрол са в долари, то и преводите в долари лесно могат да се проследят.

Мадуро е опитал да изнесе държавни активи и в България

Мадуро е опитал да изнесе държавни активи и в България

На фона на многохиладните протести...

Припомняме, на 4 февруари президентът Румен Радев поиска страната ни да се въздържи от подкрепа на предложената европейска позиция за Венецуела. Той призова българските власти към въздържаност и настоя за нуждата от диалог в страната. По-късно Съветът по сигурността към МС подкрепи ЕС и Гуайдо.

Кабинетът "Борисов-3" излезе с позиция, че признава Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела.

Председателят на Общото събрание - ОС на ООН коментира, че  "всички политически различия трябва да бъдат разрешени по мирен начин. Диалогът с участието на всички страни е единственото решение на ситуацията във Венецуела".

Засега не се издирват хора за венецуелските сметки

Засега не се издирват хора за венецуелските сметки

Младен Маринов беше лаконичен

"Към момента няма обявени хора за издирване, защото все още се събира информация по отношение на паричните транзакции". Това бе лаконичния коментар на силовия министър Младен Маринов след участието му в ресорната комисия по случая със сметка или сметки на български гражданин, в които са постъпвали пари от Венецуела, а от тях големи суми пари са били превеждани към други страни.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че ДАНС и САЩ са засекли българин със стотици милиони от Венецуела.

Сигналът за пари от Венецуела е подаден от американците.

По случая премиерът Бойко Борисов се срещна с американския посланик Ерик Рубин, където стана ясно, че адвокат, български гражданин е трансферирал венецуелските сметки.

Адвокат, български гражданин, трансферирал венецуелските пари

Адвокат, български гражданин, трансферирал венецуелските пари

ДАНС, МВР и БНБ проверяват банката, сметката е блокирана