ДАНС и САЩ са засекли българин със стотици милиони от Венецуела, като посланик Ерик Рубин ще обсъди днес въпроса с премиера Борисов.

Българинът с инициали Ц. Ц. е установен след разследване на финансовото разузнаване на ДАНС и американското финансово разузнаване, научи 24 часа.

Мадуро е опитал да изнесе държавни активи и в България

Мадуро е опитал да изнесе държавни активи и в България

На фона на многохиладните протести...

Сигналът за пари от Венецуела е подаден от американците.

Проверка на ДАНС в българските банки установява доверителна сметка в малка банка с български собственици.

По нея продължава да има движение. Ц.Ц. е българин, който често пребивава в Оман.

МВнР: Нямаме информация за паричен трансфер от Венецуела

МВнР: Нямаме информация за паричен трансфер от Венецуела

Венецуелски депутат съобщи за опит незаконно да изнесат активи към страната ни

Припомняме, на фона на тежката криза и многохилядните протести в страната, има информация, че Мадуро продава златния резерв на Венецуела.

Хуманитарната помощ, предназначена за Венецуела, продължава да е блокирана от властите, след като президентът Николас Мадуро обяви, че няма да приеме помощи от САЩ, а венецуелците не са "просяци". 

Миналия месец лидерът на опозицията Хуан Гуайдо, който се самообяви за временен президент и си осигури подкрепата на над 40 страни, начело със САЩ и повечето латиноамерикански и европейски държави. Мадуро все още има подкрепата на Китай и Русия, Турция и Иран.

Припомняме, че преди дни, европейски и латиноамерикански лидери се събраха в уругвайската столица Монтевидео, за да обсъдят план за решаване на задълбочаващата се криза във Венецуела, но се пазят от пряка намеса.

Подкрепената от ЕС група, известна като Международната контактна група за Венецуела, проведе своята встъпителна среща, като представя по-безпристрастен подход, който противоречи на призивите на САЩ и латиноамериканските сили за повече намеса.

Срещата дойде по време на отделна среща на по-твърдата група Лима в Канада, която призова за международни действия срещу венецуелския президент Никола Мадуро, за да го принуди да се оттегли.

По-рано американският президент Доналд Тръмп заяви пред телевизия CBS, че военната намеса е "един от вариантите".

МС призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела

МС призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела

Венецуела са напуснали вече около 4 млн. души