Правителството одобри да се прехвърлят от бюджета 3 милиона лева за ремонт на храмове. Парите са определени за два варненски храма, Софийската духовна семинария и Богословския факултет на СУ "Климент Охридски", съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари на министрите в началото на днешното заседание, на което бяха отпуснати 3 179 921 лева за Българската православна църква. Той изтъкна, че в годините те са помагали на Църквата и на богословското образование.

С над 15 млн. лв. ремонтираха 30 км от пътя Дъбова махала - Монтана

С над 15 млн. лв. ремонтираха 30 км от пътя Дъбова махала - Монтана

Участъкът е алтернативен маршрут на пътя Видин - Монтана, част от коридор №4

300 000 лева са определени за ремонт и реставрационни дейности по Катедралния храм "Успение Богородично" във Варна, както и за отпуснатите 200 000 лева , с които ще бъде довършено строителство храма "Св. Прокопий Варненски".

В рамките на одобрените за БПЦ средства са предвидени също така 2 200 000 лева за ремонт и реставрационни дейности за сградата на Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", както и 479 921 лева за Софийската духовна семинария.

Свещеници благословиха във ВМА медици и пациенти

Свещеници благословиха във ВМА медици и пациенти

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски изказа своята благодарност

"Благодаря на всички свети отци, които обикалят по болниците и дават кураж и сила на болните в пандемията", каза премиерът Бойко Борисов в рамките на правителственото заседание.