И Министерство на отбраната и вътрешната контролна комисия в ПП "Да България" ще извършат собствена проверка по повод на публикацията на служител на "Пирогов", споделена и от официалната страница на болницата за поведението, което е имал съветника на министъра и член на "Да България" Мустафа Емин.

Неда Диманова, служителката в "Пирогов", разказва в пост, че Мустафа Емин при посещение през нощта на 28 август, вдигнал скандал и поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото, което било с "една раничка". Отправял и заплахи, позовавайки се на министъра на здравеопазването. Според самата Диманова - последното нямало отражение, тъй като "не съобрази, че и той е работил в "Пирогов" и можем да проверим".

Накрая, след всичко, отново вдигнал скандал и пак заплашвал с министъра, за да получи документите, които преди това му били дадени от залата.

"Попитах господаря от Рибново, така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас народа и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема. Та това е!", пише Диманова.*

Снимка 631778

Мустафа Емин е един от учредителите на местната организация в Рибново и член на Националния съвет на "Да, България!" Политически съветник на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Министерство на отбраната обещава, че веднага след извършване на проверката ще бъдат предприети "необходимите действия".

От "Да България" също обещават, че след изготвянето на доклада на Контролната комисия в кратки срокове, ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията. В позицията им също така се посочва, че: "Да, България" не толерира каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции. Това е абсолютно несъвместимо с човешките норми и етичните правила на организацията."

*Оригиналният правопис на Неда Диманова е запазен.