"Ако изчакаме да минат предстоящите местни избори, няма да успеем да направим нотификацията в Европейската комисия. Въпросът не е политически, а по-скоро експертен и пътната реформа трябва да бъде въведена до нейния успешен край".

До 650 млн. лева от тол такси годишно очаква Аврамова

До 650 млн. лева от тол такси годишно очаква Аврамова

Приходите от е-винетки до края на 2019 г. - не по-малко от 400 млн. лева

Така регионалният министър Петя Аврамова отговори на въпрос дали не се изчакват да минат предстоящите местни избори и тогава да бъдат обявени цените на ТОЛ таксите.

Припомняме, че превозвачи и работодатели предупредиха, че първоначално обявените стойности за изминат километър са непосилни.

По думите й избори има всяка година или през година, но за МРРБ изборите не са важни, защото министерството и агенция "Пътна инфраструктура" работят, за да изпълнят своите ангажименти. Реформата в пътния сектор е една нелека задача, за която сме се наели и тя няма цвят, защото тя е за всички български граждани, които пътуват по републиканската пътна мрежа, отбеляза Аврамова.

От 1 март догодина започва събирането на тол таксите

От 1 март догодина започва събирането на тол таксите

Без таксуване ще са третокласните и част от второкласните пътища

Предстои последна среща на Консултативния съвет в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), на който окончателно да бъде обявена тарифата и обхвата на тол таксите, за да може да се продължи със следващите действия - нотифициране в Европейската комисия и доклад на Световната банка.

Предупреждават за поскъпване на стоките заради тол таксите

Предупреждават за поскъпване на стоките заради тол таксите

От хляба три филийки ще отиват за тол такса, четири за ДДС