Организацията на евреите в България "Шалом" и Централният израилтянски духовен съвет категорично се обявяват против всяка форма на насилие.

Относно дискусията за ратификацията на Истанбулската конвенция и с оглед на данните за насилие над жени в България и реалната обстановка в страната те считат въвеждането на тази конвенция за навременно и справедливо.

Захариева успокоява, че Истанбулската конвенция няма да промени обичаите

Захариева успокоява, че Истанбулската конвенция няма да промени обичаите

Учила ни само, че насилието не е нормално явление

В еврейската традиция и история, домашното насилие никога не се е ползвало с одобрението на обществото и религията. Евреите винаги са ценили и подкрепяли правото на собствена изява, което трябва да бъде осигурено от обществото и законодателството. Съществуващите закони в днешния свят недостатъчно категорично предотвратяват насилието и защитават правото на самоопределяне на човека.

БСП пита Цветанов от кой пол ще е след ратификация на Истанбулската конвенция

БСП пита Цветанов от кой пол ще е след ратификация на Истанбулската конвенция

Слави Трифонов отвратен от политиците

Тяхното мнение е, че дискусията по тези въпроси в България е политизирана и се използва за междупартийни и междуличностни противопоставяния, като обществото не е достатъчно добре запознато със съдържанието на Истанбулската конвенция.

Всичко това ги задължава, като българска неправителствена организация и религиозна общност, да призоват към реално признаване на равноправието на жените и категорично обявяване срещу всички форми на насилие.

И арменският поп бил приел Истанбулската  конвенция

И арменският поп бил приел Истанбулската конвенция

Това беше просто един вот, заяви Борисов за вота на недоверие към третия си кабинет