Възможностите за провеждане на културни събития при влошаване на противоепидемичната обстановка в страната обсъдиха здравният министър д-р Стойчо Кацаров и представители на театралното и сценично изкуство, съобщиха от здравното министерство.

"Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от ваксинирани срещу COVID-19 граждани, дори при влошаване на противоепидемичната обстановка в страната. Около това мнение се обединиха министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, заместник-министрите на културата проф. д-р Борислава Танева и Весела Кондакова и представители на театралното и сценично изкуство", пишат от Здравното министерство. 

Ресторантьори и бармани протестират - искат оставката на Кацаров

Ресторантьори и бармани протестират - искат оставката на Кацаров

Искат и нов план за справяне с COVID

Мнението е заформено по време на среща в Министерството на здравеопазването, проведена днес, 11 август.

На обсъждането присъстваха Асен Асенов, директор на Фондация "Едно за култура и изкуство" и Мира Сталева, изпълнителен директор на "София филм фест".

Целта е да се търси най-работещото и най-балансирано решение от една страна изкуството да не пострада, а от друга - да не се стига до препълване на болниците.

Министър Кацаров обясни какви са заложените в Националния план за справяне с пандемията мерки при преминаване от една цветова зона в друга.

Предстои съвместна кампания на Министерството на здравеопазването и на Министерството на културата под надслов: "Подкрепи българската култура, сложи си ваксина.".

анкета

Ще се ваксинирате ли с нарастването на случаите?

Виж резултати

Да, сега вече да 5.7%

Отдавна съм се ваксинирал 52.3%

Може и да побързам, но чакам есента 3.5%

За какво? Така или иначе ще ни затворят 7.9%

Само когато стане задължително 12.2%

Аз съм антиваксър 18.3%