Шампионките от Марица не можаха да изпълнят целта си да завършат волейболното първенство без загубен гейм. Вчера в последен мач от есенния дял те победиха у дома Славия с 3:1 (25-13, 22-25, 25-19, 26-24) и оглавяват класирането с 7 победи, 0 загуби и геймово съотношение 21:1.

Във втория гейм „белите" от София нанесоха своя удар, като в края бяха по-концентрирани и спечелиха с 25:22. В четвъртата част маричанки за малко щяха да загубят първа точка в шампионата. Гостенките поведоха с 24:22, но не можаха да затворят гейма.

Симона Димитрова реализира 17 точки, Виктория Григорова записа 16 точки, а Габриела Цветанова 15 точки. За славистките Русен Сланчева беше с най-голям принос с 13 точки.

Първенството ще се поднови чак в края на януари, а дотогава пловдивчанки ще имат срещи от втория по сила европейски волейболен турнир - ЦЕВ къп. Това беше едва втората среща на Марица в Пловдив.

В класиранро Раковски (Димитровград) е на второ място с 6 победи, Казанлък е на трето с 5 победи, а Славия на четвърто с 4 победи. Следват ЦСКА, Левски, ЙЕБ-Шумен и Бургас 2007. През целия полусезон нито един по-долно класиран тим не може да победи отбор намиращ се в таблицата преди него,

Само две срещи завършиха след 5 гейма игра: Казанлък - Раковски 2:3 и Левски - Раковски 2:3. Други пет мача се играха в четири части.