Жълт код за проливен дъжд по Черноморието и Източните Родопи е издаден от НИМХ.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

Валежната зона постепенно ще се премества на изток, на места в Централна и Източна България количествата ще са значителни, ще има и гръмотевична дейност. Вятърът и в източната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен.

Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София - около 5°. Утре облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове в Източна България, а около и след обяд на много места в югозападната половина от страната ще има валежи, по-значителни в Родопската област.

Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - силен северозападен вятър. С него ще продължи да прониква по-студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, в София - около 13°.

Над планините облачността ще е значителна, главно след обяд с валежи от дъжд, на височина над 1300 m ще преминава в сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 7°, на 2000 m - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове все още ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър, до полунощ - от югозапад, след полунощ от северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.