Сирийският център за наблюдение на човешките права обяви, че най-малко 17 цивилни, включително деца, са били избити при въздушен удар срещу подземно убежище в контролиран от бунтовниците район в югозападната част на Сирия, съобщава "Асошиейтед прес".

Сирийският център, чието седалище се намира във Великобритания и разчита за информациите си на мрежа от източници в Сирия, определи днешния въздушен удар в Ал Мусайфрах в източната част на провинция Дераа като най-ужасния от началото на офанзивата на правителството на Башар Асад на 19 юни в югозападно направление.

Изтребители на Русия избиха десетки цивилни в Сирия

Изтребители на Русия избиха десетки цивилни в Сирия

В контролираната от бунтовниците провинция Идлиб

От Сирийския център за наблюдение на човешките права допълват, че въздушният удар е бил част от бараж от ракети, които са ударили района, докато правителствените войски се опитват да спечелят територия и са се насочили към южната част на Дераа и стратегически граничен пункт с Йордания.

Активист на опозицията изтъква, че спасителите все още вадят тела от подземното убежище. Според него загиналите са 20 души, посочвайки, че сред тях имало жени и деца.

500 цивилни убити при кръвопролитията в Източна Гута

500 цивилни убити при кръвопролитията в Източна Гута

ООН гласува резолюцията в 17,00 часа по Гринуич