Френското министерство на здравеопазването заяви в четвъртък, че 2,135 милиона души са получили първа доза ваксина срещу COVID-19 от началото на ваксинационната кампания. 535 775 души са получили втора доза. 3,2% от общото френско население е получило поне една доза, се казва в съобщението на министерството, цитирано от "Ройтерс".

Британският щам на вируса COVID-19 е засечен при една четвърт от всички новозаразени във Франция, заяви в четвъртък здравният министър Оливие Веран. Той също така каза, че резултатите от проучване на 17 000 положителни теста за COVID-19 в цялата страна показват, че южноафриканските и бразилските варианти сега представляват 4% до 5% от всички нови случаи.

Над 20% в Германия, САЩ и Франция няма да се ваксинират срещу COVID-19

Над 20% в Германия, САЩ и Франция няма да се ваксинират срещу COVID-19

Само 11% от американците и 13% от французите се доверяват на правителството

"Разпространението на тези два варианта на френска територия не е неизбежно", каза той на пресконференция. Той също така каза, че през следващите седмици правителството ще реши дали трябва да затегне мерките за овладяване на коронавируса.

Припомняме, че по-рано през февруари стана ясно, че 1/4 от хората във Франция, Германия и САЩ могат да откажат да се ваксинират срещу коронавируса.

Близо всеки четвърти на десетима души във Франция, повече от 25% от тези в САЩ и 23% в Германия казват, че те определено или вероятно няма да се ваксинират срещу коронавирус. Това показва социологическо проучване, което подчертава огромното предизвикателство пред правителствата.

Само 11% от американците и 13% от французите се доверяват на правителството като сигурен източник на информация за ваксините, сочи анкетата на Kantar Public от миналия месец.

Франция започва производство на Covid ваксини

Франция започва производство на Covid ваксини

Недостигът на вноса принуди властите да ускорят вътрешното производство